VI LAVER FØRST PLANKER TIL PLANKEBORDE IGEN TIL EFTERÅRET
Vi har stor erfaring med produktion af plankeborde. Enten som et færdigt produkt eller som byg-selv eller byg-med projekt, hvor du som kunde selv kan udføre hele eller dele af processen fra planke til bord.
Vil du selv designe dit bord, kan du gøre det med planker du køber på savværket. Vi har planker til i forskellige træsorter.
For at give et par pris eksempler, kan nævnes:
En bordplade 90 x 200 x 3,5 i egetræ (færdighøvlet mål, -kan starte med 45-54mm). Med 2 planker
Pris 1: anslået fra 7.000,- til 12.000,- kr. (kan variere 3.000,- til 30.000,-)
Vi gør det hele:
Her er der 2 muligheder.
1: at vælge et af vores borde fra lager, og tage det med hjem med det samme, eller
2: du skal som kunde kun vælge plankerne og skal så kun spekulere på udseende og mål, evt at købe ben til.
Og får så det færdige bord klar til montering, skåret ud på mål, høvlet, slebet, samlet, overfladebehandlet.
Detaljerne taler vi om.
En pris vil l afhænge af størrelse, form og finish. mm.
Pris 2 anslået fra 1.500,- til 5.000,-
100% gør det selv.
Der vælges en planke i egetræ på 50 x 4,5cm x 4,3m, ru, med savskåret overflade. 1720 kr. ekskl. moms (kr 2150,- inkl. moms) og så skal kunden selv høvle, skære ud, slibe, give olie eller hvordan bordet ønskes udført.
Pris 3 anslået 5.000,- 10.000,-
50% gør det selv.
Men da det ikke er alle der som os har investeret i special værktøj, der kan håndtere de brede planker, vælger en del at få os til at lave det grove., altså høvle, skæreud, grovslibe og afkorte på mål, herfra kan resten klares med en skruemaskine, excentersliber og en del timer (afsæt weekendenJ).
Det giver typisk et tillæg på 2500,- kr inkl. moms
Rå og uforarbejdede planker købt på et savværk, er ikke et færdigt produkt, og det kræver faglig indsigt at vurdere planken, for at se om der er “fejl” i planker, inden de bliver forarbejdet til plankeborde.
For god ordens skyld, skal vi informere om at plankerne er som de er. Nogle vil gerne have et plankeborde med planker der er helt uden knaster og huller. Andre synes det tilfører naturlighed og charme.
Om at vælge planker.
Når du vil ud og se på planker, er det godt at gøre dig klart, hvilken type planke du ønsker, er det rette, meget knastrene planker, eller er det rustikke planker, med store knaster og evt. orme eller huller.
Hver planke fortæller sin historie og de er alle lige gode, men bare med et forskelligt udtryk.
Med hensyn til tykkelser på planker, er det vores udgangspunkt, at vi høvler så lidt, som vi behøver, det betyder at en planke der starter med at være 54 mm. måske ender med at være 35 mm. Det afhænger af hvor meget den krummer inden den bliver høvlet. Den kan også have skjolder og “misfarvninger”, det er garvesyren, der er trukket ud, men det sidder kun i overfladen af træet – så det forsvinder altså når planken bliver høvlet.
Det man bør se efter er kort foralt:
- Rethed, ønsker men en ret planke, eller en krum planke
- Knaster, få eller mange?
- Bearbejdning høvlet og glat og pæn, eller rustik og ru (uden at man får splinter af den?
- Er det den gamle planke, med orme- billehuller, som virkelig forteller en historie, man vil have, eller er det en “ny” planke.
- Træsort, hvilken træsort tænker du på, eller vil du bare gerne se hvad der er…?
- Efterfølgene bearbejdning, sæbe-, olie- eller lakbehandling og skal den være hvidlig, natur eller mørkere
Når du har udvalgt dig en planke, kan vi enten lave bordet færdigt for dig eller du kan arbejde med hele eller dele af projektet selv.
Om: Egetræ, Douglasgran
Det er muligt at købe et gavekort hos Ny Fillerup Savværk, samt at få finansiering til dit bord, hvis budgettet ikke er til det lige nu.