Douglasgran

 

  • Kernetræet fremstår rødligt, mens splintveddet har en meget lys og hvidlig nuance. Når træet er tørt, bliver åreringene og farvenuancerne meget tydelige. Med douglas kan man dermed opnå et levende og nuanceret udtryk pga. farvespillet.
  • Douglas er yderst formstabil – Den er let at montere og arbejde med, da den holder sin form og ikke slår sig ifbm. tørring.
  • Bøjningsstyrken er høj – Den kan bære en høj vægt uden at bøje. Den stiller dermed ingen specielle krav ifht. konstruktion og montering.
  • Kernetræet kan holde sig både smukt og anvendeligt i op til 50 år, hvis det anvendes uden vand- og jordkontakt. Skal din douglas anvendes udendørs og bliver den udsat for vind og vejr, kan du forvente en mindre til moderat holdbarhed fra naturens hånd. Du kan læse meget mere om standarderne for holdbarhed af træ her.
  • Douglas får, ligesom alt andet træ, den karakteristiske sølvgrå patinering efter nogle få år i solen. Ønsker du at bibeholde det frisksavede udtryk og forlænge den naturlige holdbarhed, er der et væld af muligheder. Du kan læse meget mere om overfladebehandling af træ lige her.
  • Vi vil ofte anbefale douglas hos os, da du får et stykke hårdt træ, der har mange års god anvendelighed foran sig. Og så får du meget træ for pengene. Vi laver bl.a. gulve og terrasser, højbede, listebeklædning og bordplader i douglasgran.

 

Hvis du er blevet mere nysgerrig på douglasgranen, kan du finde mere information her.

Bro ved Odder Museum

Egenskaber

Planker af douglasgran

 

Anvendelse

Terrasse i douglasgran

Træ fra douglasgran anvendes bl.a. til:

Mindre projekter

Badevippe i douglas
www.nyfillerupsavvaerk.dk