Tagspån

Vi producerer tagspån af dansk egetræ, dansk thuja, lærketræ, douglasgran. Spånene er monteret i to eller tre lag, priserne er beregnet efter 2 lag, så ønskes en 3 lagsløsning, må på beregnes et tillæg på ca 50 procent..

Tagspån leveres i 4 forskellige træsorter: Priser er opgivet for 2.lag.

Træsort længde Bredde Tykkelse 1 Tykkelse 2 Pris  pr.m2 ex. moms Pris pr.m2 inkl. moms
Thuja 500 mm 75-150 mm 3 mm 19 mm 339,- kr. 423,75
Eg 500 mm 75-150 mm 3 mm 19 mm 425,- kr. 531,25
Douglas 500 mm 75-150 mm 3 mm 19 mm 299,- kr. 373,75
Lærk 500 mm 75-150 mm 3 mm 19 mm 309,- kr. 386,25

*Bemærk at alle priser er vejledende og der tages forbehold for fejl og ændringer. Kontakt os for eksakte priser og et uforpligtende tilbud.


Montering af tagspån.

Når det drejer sig om montering af tagspån, så er det ikke noget man bør lade sig skræmme af., jeg ved nogen gerne vil gøre det til raketvidenskab, men gør man sig ulejligheden at læse lidt på lektien først, så bør det ikke være uopnåeligt. også selvom man ikke er håndværkeruddannet.

Konstruktion:

Tagspån monteres på en ventileret lægtekonstruktion, fuldstændig som der lægtes til tegltagsten.

Lægte afstand er 220mm ved to lag og 160mm ved 3 lag.

Fald: vi anbefaler et minimumsfald på 45grader, for at få en tilfredsstillende afvanding af tagfleden. men har men et tag med lavere fald, må man indstille sig på en kortere levetid. af taget.

Undertag:

Undertaget til tagspån, er efter vores anbefaling minimum et klasse 2. undertag ( den har vist sig egnet i min 50 år) , dvs. en banevare af bitumen, som eksempelvis Icopals “icoboard” eller Phönix “PF 1500 TEGLUNDERLAG Eller den bedre løsning med et Klasse 1 undertag (den har vist sig egnet i min 100år, der har man erfaringer fra kødbyen i København hvor tage med skifer på havde et undertag af tagpap, som efter mere end 100 år var helt friske nedenunder.), som er en tagpap,  udlagt på brædder eller brændt på krydsfinér.

 

Standardmål.

Som standard, har vi valgt 50cm som længde og bredde på 75 -150mm. tykkelsen går fra 3-19mm. vi følger dermed normen i branchen, hvilket gør det mere gennemskueligt.

Når du vælger træsort til dit spåntag eller til beklædning er det vigtigt at overveje følgende:

– Hvor længe forventes det at holde?

Hvis dit undertag eksempelvis kun holder 10 til 30 år er der ingen fornuft i at vælge den lidt dyrere træsort, der forventes at holde op mod 100 år.

– Hvad skal det passe sammen med?

Æstetik er en personlig ting. Nogen kan lide et og andre noget andet. Men har du valgt en egeterrasse har du måske lyst til at lægge egespån på væg eller tag.

læs om:

Savskåret træ

Savskåret træ er det træ, der kun er bearbejdet med sav.
Vi skærer i standard og specialmål. Det kan være til bindingsværk, plankeværk, stolper, bjælker, brædder, planker, kalmarbrædder, som er uafbarkede skiver skåret af en stamme.

3 lags facadespån i egetræ


For mere om viden om facadespån her


Se vores vejledning til montering af spån her

Fyrretræstagspån på Låsby kirke lige efter montage.
Fyrretræstagspån på Låsby kirke lige efter montage.
Kippinge Kirkes tårn

Se mere om det spændene projekt, hvor der blev brugt over 30.000 spån af BSarkitekter her: https://bsarkitekter.dk/restaurering-kippinge-kirkes-taarn-faerdigt/

 

 

www.nyfillerupsavvaerk.dk